Anahtar Kelime Yoğunluğu Seo Kriteri

Anahtar Kelime Seo Kriteri

Anahtar kelime yoğunluğu SEO’da çok önemli kriterlerden biri özellikle bizler gibi web içeriği üreten blog yazarları anahtar kelime yoğunluğu konusunda daha hassas olmalı bu yazıda anahtar kelime yoğunluğunun ne olduğundan, bloggerlar ve SEO için öneminden, anahtar kelime yoğunluğunun nasıl hesaplanacağından ve kaç olması gerektiğinden bahsedeceğim

Anahtar Kelime Yoğunluğu Nedir?

Anahtar kelime ve yoğunluk kavramlarından ayrı ayrı bahsederek işe başlayalım anahtar kelime arama motorlarında sorgulanan ve bizlerin yazılarımızda kullandığı kelime veya kelime gruplarıdır.

Örneğin konumuz güzel bloglar olsun ve güzel bloglarla ilgili bir blog yazısı yazdığımızı düşünelim. burada amaç güzel bloglar şeklinde yapılan aramalarda üst sıralarda çıkmaktır yani anahtar kelimemiz güzel bloglar dır.

Anahtar kelime yoğunluğu ise kullandığımız anahtar kelimenin yazının bütününde kullanılan kelimelere oranıdır.

Anahtar Kelime Yoğunluğu Nasıl Hesaplanır?

Anahtar kelime yoğunluğunun tanımında da okuduğunuz üzere anahtar kelime yoğunluğunu hesaplamak için yazıda kullandığımız anahtar kelimenin tekrar sayısını yazıdaki tüm kelimelerin sayısına bölüp 100 ile çarpmamız gerekmektedir.

Örnek verecek olursak toplam 1000 kelimelik bir yazı yazdığımız düşünelim hedef anahtar kelimemiz olan güzel bloglar anahtar kelimesinin ise yazıda 20 kez geçtiğini düşünelim bu durumda güzel bloglar için anahtar kelime yoğunluğu şu şekildedir

(20/1000)x100=2  Yani anahtar kelime yoğunluğu %2’dir.

İdeal Anahtar Kelime Yoğunluğu Ne Olmalı?

İdeal anahtar kelime yoğunluğu içeriğin toplam kelime sayısı, anahtar kelimenin rekabet oranı gibi faktörlere göre değişkenlik gösterse de genellikle %1 ile %5 arasında olması fikri ağır basıyor.

Google içerikte olağan dışı bir hareket algıladığında o içeriği spam içerik olarak nitelendirebiliyor bu nedenle aşırı anahtar kelime tekrarı içeriğinizi riske atabilir bu nedenle %5-%6 anahtar kelime yoğunluğunu geçmeniz önerilmez.

Anahtar Kelime Yoğunluğunu Hesaplayabileceğiniz Araçlar

Tek tek kelimeleri saymak, özellikle bizim gibi binlerce kelimelik içerikler üreten blog yazarları için imkansız elbette unun için ücretsiz kullanabileceğiniz bazı online araçları listelemek istiyorum.

Seo Book Keyword Density Analyzer
SEO Centro Keyword Density Checker
Live Keyword Analysis
Seo Chat Page Keyword Density Analysis

Bu araçlar sayesinde hem webde yayınlanmış sayfaların, hem de yayınlamaya hazır içeriklerinizin anahtar kelime kullanım oranlarını görebilir, bun göre düzenlemeler yapabilirsiniz
Anahtar Kelime Seo Kriteri
Anahtar Kelime Yoğunluğu Seo Kriteri
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın